Over het aangekondigde compensatiepakket in de troonrede van 2022.

De energieprijzen zijn hoog, en daar heeft elk huishouden inmiddels mee te maken. Per 1 januari dit jaar betaalden wij minder belasting voor stroom t.o.v. van 2021. Daar kwam een verlaging van de btw op energie (van 21% naar 9%) bovenop per 1 juli 2022 en, voor huishoudens met een lager inkomen, een extra energietoeslag. Dit is alleen niet genoeg; teveel huishoudens komen in de knel of geldproblemen. Het kabinet heeft tijdens Prinsjesdag een compensatiepakket aangekondigd, waarin vooral het prijsplafond opviel.

We leggen je uit wat er nu bij ons bekend is.

Nog niet definitief.

Energieleveranciers in Nederland, zo ook wij, zijn in overleg met de overheid om de energierekening omlaag te krijgen. De compensatiemaatregelen benoemd in de troonrede van 2022 worden nog in detail uitgewerkt. Zodra wij meer weten, wordt dit op deze pagina gedeeld.

Het compensatiepakket (o.a. het prijsplafond).

Het compensatiepakket zoals aangekondigd bestaat (tot zo ver) uit 4 onderdelen: een prijsplafond tot aan een bepaald verbruik, het voorkomen van onnodige afsluitingen, een noodfonds en hulpaanbod bij betalingsachterstanden.

Wat dit precies gaat betekenen voor jou en jouw energierekening is nog niet zeker helaas. Hopelijk kunnen wij jou snel meer informatie geven.