Gewoon Energie onjuist benoemd in de media.

5 oktober 2021

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden hard gestegen, met name door het tekort aan gas in Europa. Het is een hot topic in het nieuws. Bij verschillende nieuwszenders wordt er ook regelmatig gesproken over energieleveranciers die in gevaar kunnen komen.

Dat is ook waar de uitzending van RTL-Editie NL van 4 oktober en dit artikel van het RTL-nieuws over ging. Op basis van een onderzoek van de Vastelastenbond deden zij (en mogelijk andere media) een uitspraak over ons merk, Gewoon Energie.  Wij zouden in de categorie ‘energiebedrijf in de problemen’ vallen, vanwege de hard stijgende energietarieven.

Deze uitspraak is echter onjuist! Onterecht wordt er een verband getrokken tussen onze solvabiliteit en het in gevaar komen van ons bedrijf door de stijgende energieprijzen. Dit laatste heeft echter vooral te maken met de inkoopstrategie.

We willen je graag meegeven dat de inkoopstrategie van ons veilig is; we hebben onze energievoorraden al eerder ingekocht waardoor onze klanten zeker zijn van levering. zelfs bij een mogelijke strenge winter. We kunnen je dus gerust stellen dat wij juist geen risico lopen door de huidige marktontwikkeling.