Eindnota.

Wanneer je je contract opzegt of overstapt naar een andere energieleverancier (en dus bij ons weggaat) krijg je van ons een eindnota. Hierin staat hoeveel energie je hebt verbruikt sinds de laatste jaarnota. Op basis hiervan kunnen we berekenen in hoeverre jouw termijnbedrag de kosten heeft gedekt, en of je nog moet bijbetalen of juist geld terugkrijgt. Stap je over voordat je contract is opgezegd? Dan ontvang je ook een opzegvergoeding.

Heb je een éénjarig contract en ga je direct na de einddatum van het contract bij ons weg? Dan ontvang je alleen een jaarnota. Het zou een beetje overbodig zijn om twee nota’s tegelijk te ontvangen.

Waar blijft m’n eindnota?

Je ontvangt je eindnota binnen 6 weken nadat we jouw laatste meterstanden hebben ontvangen. Dit is een standaard periode, die andere energieleveranciers ook hanteren. Het meterstandenverzoek ontvang je vanzelf rond de datum dat je weggaat. Indien je een slimme meter hebt die uitgelezen kan worden, hoef je je meterstanden uiteraard niet door te geven. In het laatste geval is de kans groot dat je sneller de eindnota ontvangt.

Als je contract is afgelopen en je hebt ‘m niet verlengd of je bent niet overgestapt, zal deze automatisch doorgaan in een variabel contract. Op dit punt ontvang je geen eindnota. Deze ontvang je alleen als je ons verlaat.

Moet je bijbetalen?

Het kan gebeuren dat je meer energie hebt verbruikt dan aan het begin is ingeschat. In dat geval is jouw termijnbedrag niet dekkend geweest en moet je bijbetalen. Om dit te voorkomen is het aan te raden om je verbruik goed in de gaten te houden en daar je termijnbedrag op aan te passen.

Maar het kan ook liggen aan het volgende:

  • Het termijnbedrag is verlaagd terwijl het verbruik niet omlaag is gegaan
  • Je hebt minder stroom teruggeleverd dan verwacht of ingeschat
  • De meterstanden die je aan ons hebt doorgegeven zijn niet juist
  • We geen meterstanden doorgekregen en hebben daarom de standen moeten schatten op basis van het gemiddelde jaarverbruik.

Krijg je geld terug?

Dat is lekker! Je hebt niet alleen een zakcentje verdient, maar bent ook zuiniger geweest. Je ontvangt het bedrag binnen 6 weken na de jaarnota op jouw rekening.

Betalingsregeling treffen.

Soms lukt het niet om alles in één keer te betalen. We komen graag samen met jou tot een oplossing. In sommige gevallen kunnen we een betalingsregeling treffen.

Was deze informatie behulpzaam? *