Dit is er gewijzigd per 1 januari 2022.

Net als elk jaar, zijn er ook dit jaar wat dingen veranderd. De energiebelasting en de netbeheerkosten bijvoorbeeld. En dat ga je terugzien in je energiekosten. Heb je een vast contract bij ons? Dan veranderen je energietarieven natuurlijk niet.

Let op, je termijnbedrag wordt niet automatisch aangepast. Handig dus om je termijnbedrag aan te passen. Binnenkort komen we met een tooltje hiervoor. Even geduld!

Energiebelasting.

Dit jaar gaan we over het algemeen minder energiebelasting betalen dan in 2021. Top! Dat komt omdat de overheid met een extra maatregelenpakket is gekomen, ter compensatie van de energieprijzen die momenteel behoorlijk hoog zijn… Dit gebeurt er om precies te zijn:

  • De belasting op stroom gaat naar beneden: – 6,9 cent per kWh
  • De belasting op gas gaat wél wat omhoog: + 2 cent per m3
  • De teruggave energiebelasting stijgt een stuk: + €265,-
  • Huishoudens met een lager inkomen ontvangen nog eens €200,- extra van de gemeente

De meeste klanten van ons gaan minder betalen. Wil je je termijnbedrag herberekenen? Dat kan in Mijn Gewoon, bij ‘Termijnbedrag’.

Netbeheerkosten.

Ah, de netbeheerkosten, die zijn er natuurlijk ook nog. De netbeheerder zorgt voor alle leidingen en meterkasten en dat kost geld. Per 1 januari kunnen zij de kosten verhogen of verlagen. Dit verschilt per netbeheerder. Check de website van jouw netbeheerder dus even.

Variabel contract? Andere tarieven per 1 februari.

Je hebt het als klant in een variabel contract al een tijdje terug gehoord, de variabele tarieven zijn per 1 februari 2022 aangepast. Hierdoor past ’t beter bij de huidige marktprijs. Je kunt het nieuwe tariefblad ook hier vinden.